HZDP-30K VLF visokog napona generatora

Sadržaj I. ultra-niske frekvencije Proizvodi i izbor IT ..................... 3 II. Teorija ultra-niske frekvencije Dielektrična čvrstoća Test ............ 4 III. Proizvodi Uvod ......................................................... 4 IV. Tehnički parametri ............................................................ 5 V. Instrument Struktura ............................................................ 6 VI. Kako operacije ...

Pošaljite upitChat Sada
Detalji o proizvodu

HZDP-30K VLF visokog napona generatora

sadržaj
I. ultra-niske frekvencije Proizvodi i izbor IT ..................... 3
II. Teorija ultra-niske frekvencije Dielektrična čvrstoća Test ............ 4
III. Proizvodi Uvod ......................................................... 4
IV. Tehnički parametri ............................................................ 5
V. Struktura Instrument ............................................................ 6
VI. Kako Operacije ............................................................... 7
VII. Ultra-niske frekvencije Test snage od Kablovi ........................ 11
VIII. Ultra-niske frekvencije Test snage velikih Vage visokog napona generatora .............................................................................. 12
IX. Ultra-niske frekvencije Test snage od snage kondenzatora ......... 13
X. Napomene ................................................................................. 13
XI. Lista pakiranja ..................................................................... 15
XII. Dodatak ........................................................................... 16 VLF Low Frequency Hipot tester

bilješke
1.Fully isprazniti testiran objekt s pražnjenjem štap prije pokretanja, (ispuštanje štap metodom je: prvo pražnjenje s nadstrujnim kraju pražnjenja, onda uzemljenje). Ultra način niske povezivanja frekvencije sa dva buster: Kada koristite booster sam sama (ispitni napon 30 kV ili manje), izlaz za kontrolu instrumenta moram biti spojen na booster I nemojte povezivati kontrolu izlaz II. Kada su mi booster i booster II se koristi u seriji (ispitni napon 80 kV ili manje), kontrola instrument izlaz I mora biti povezan sa booster sam i instrument kontrole izlaz II mora biti povezan sa booster II, apsolutno ne obrnuto vezu! U suprotnom, instrument ili testirani objekat će biti oštećen.
2.Please koristite dugme STOP i pražnjenja Rod zatim isključite napajanje ako je potrebno da prekine mašine koje u visokim pritiskom conditions.Otherwise će oštetiti instrument!
3.Please rad je u skladu sa uputstvima ekranu.
4.It je normalna pojava da vidi male količine naftna mrlja nakon jačanje pritiska jer izolacijskog ulja u booster je puna, osim toga, to neće utjecati na vaše korištenje.
5.When obavljanje test kabla 10KV, jedna faza testiranja je snažno predložili. Napon će biti 18KV i učestalost mora biti 0.1Hz, 0.05Hz, 0.02Hz. U priručniku je rekao nosivost je teoretska vrijednost, 10KV dužina kabla scena može dostići 3-8 km.
6. Kada obavljanje test kabel 35kV, jedna faza testiranja je snažno predložili. Napon je postavljen na 60kV (opće zahtjeve) -78KV (u skladu sa pravilima potrebno), a frekvencija je postavljen na 0.1Hz, 0.05Hz i 0.02Hz. U priručniku je rekao nosivost je teoretska vrijednost, 35KV dužina kabla scena može dostići 3-5 km.
7.In slučaj kabel prekratak (manje od 500 metara), kapacitivnost testa objekta je manji od 0.1μF i pritisak ne može normalno pojačan, povežite 0.1μF visokonaponskih kapacitet paralelno način.
8.Keep visokog napona terminala najlon spin gore brojeva na odgovarajući najlon sjedala, visokonaponskih vodova kako bi se osiguralo dobar kontakt, nikakav kontakt je dobro, to će dovesti do pražnjenja, spalili visoke strane. Kada najlon terminala zategnuti, obratite pažnju na intenzitet, prekomjerne zatezanje može oštetiti najlon terminala.
9.If je opremljen sa dva booster ultra niskih frekvencija: Kada test napon 30 kV ili manje, u ovom trenutku treba booster sam da poveća samo, ne povezuju buster II. Booster broj se može postaviti na I + II, u ovom trenutku booster I i II pojačanje u seriji; Kada test napon je više od 30 KV, booster I i II se mora koristiti u seriji, vidi uputstvo u uputstvo za povezivanje metoda.
tajming 10.Laboratory ispitivanja, jer DC brzina djelitelja napona uzorkovanja je vrlo sporo, da vidim više od deset ciklusa, kako bi se vidjeti vrh pozitivnih i negativnih napona, vrh je stvarna vrijednost izlaznog napona.
11.Control linijski izlaz povezan sa strane buster vazduh utikači treba rotirati silazni pritisak da se izvuku!
12.Preporučujemo korištenje AC napajanje 220V: ako morate koristiti generator za napajanje, jer 0.1Hz ultra niskih frekvencija se temelji na ulazna snaga frekvencije modulacije, imaju veće zahtjeve, zahtjevima generatora su: frekvencija 50Hz, napon 220V + 5%, snaga je veća od 5KW, posebnim zahtjevima frekvencije stabilnosti generatora izlaz, učestalost promjena sa opterećenjem (najbolji korištenje generatora digitalnih frekvencija konverzija), a ne manje od opterećenje 800W na izlaz kraj generatora su povezani sa snagom (kao što su električni štednjak, itd), u cilju stabilizacije brzine generatora, ako se frekvencija nije stabilna, sigurno nije normalno booster. U cijeli proces povećanja pritiska, otpornost na opterećenje mora koristiti neprekidnog rada, ne mogu koristiti će se automatski isključuje otpor opterećenja (kao što su kuhalo za vodu, električni peći, kontrola temperature prekidač nakon voda vri ili temperature se ne postigne, će se smanjiti off automatski učitati), u suprotnom će se ozbiljno oštetiti instrument !!!
13.When uključivanja lampe za napajanje ne upali ili ne ekran, cijev osiguranja može biti spaljen, za sigurnost cijev je dobar, opremljeni smo 10 osiguravajućih cijevi pripravnosti.
Upozorenje: u kablovskog izdržati test, mora biti žičano jezgro i izolacijski sloj fizičko odvajanje, a ne sa drugim predmetima koje su obrađene u gore, inače će uzrokovati visoke pražnjenja napona, oštetiti instrument !!!

0.1Hz ultra-niske frekvencije visokog napona generatora

I.Ultra-niske frekvencije Proizvodi i izbor IT

1,0.1Hz -30KV ultra-niske frekvencije visokog napona generatora

Tabela 1

model

nazivnog napona

nosivost

osigurač

težina

Korisno

VLF-30 / 1.1

30kV

(Vrh)

0.1Hz, ≤1.1μF

10A

Kontrola: 6㎏

Tijelo Boost: 30㎏

10KV Kablovi, Generator

0.05Hz, ≤2.2μF

0.02Hz, ≤5.5μF

2, Kako odabrati odgovarajući proizvodi za test
Molimo provjerite da je kapacitet testa proizvoda je ispod instrument ocijenjen kapacitet. Valni oblik će biti utjecaj, ako je premala kapacitivnost testa proizvoda i instrument ne mogu normalno izlaz kada je ispod 0.05μF. 0.1μF kondenzator paralelno pomoćni izlaz. Ispod je kapacitet nekih instrumenta za svoju referencu.
Jedan relativno moć kapaciteta različitih generatora
Tabela 2Termoelektrana

Hidroenergija

generator kapaciteta

(MW)

200

300

600

85

125-150

300

400

jedan relativno

kapacitet snage (μF)

0.2-0.25

0,18-0,26

0,31-0,34

0.69

1,8-1,9

1,7-2,5

2.0-2.5

Snaga kapacitet single-core XLPE kabel (μF / km)


Tabela 3


Kapacitet μF / km

Napon (kV)

10

0.15

0.17

0.18

0.19

0.21

0.24

0.26

0.28

0.32

0.38

-

35

-

-

-

0.11

0.12

0.13

0.14

0.15

0.16

0.17

0.19

Presjeka

područje (cm²)

16

25

35

50

70

95

120

150

185

240

270

4, proizvodi ispitna struja metode procjene
Formula: I = 2π Fcu
II.Theory Ultra-Low Frequency Dielektrična čvrstoća Test
Ultra-niske frekvencije Dielektrična čvrstoća Test je alternativni način za frekvencije napona izdržati test. kao što znamo, potrebno je ogroman testiranje kapaciteta transformatora ili rezonantne transformator za frekvencije napona izdržati test do velikih generatora, kablova itd zbog većeg električnog kapaciteta od izolacijskog sloja. Ogromni opreme ne samo glomazan, ali i skupo i nije pogodan za upotrebu. Elektroenergetski sektor čini neki test za rješavanje problema. prema teoriji i rezultata testa iz domaćih i inostranstvu, 0.1Hz ultra-niske frekvencije napona izdržati test može riješiti ovaj problem, a prednost je dobio ne samo iste rezultate testa, ali i dimenzije instrument je mali i znatno smanjio težinu to. Kapacitet je 1/500 tradicije način. Uvelike pojednostaviti procedure testiranja, To je razlog zašto se obično koristi u razvijenim zemljama, Kina 's ministarstvom električne energije povjeriti Wuhan istraživački institut visokog napona na izradi "35kV i ispod XLPE kabel za napajanje ultra-niske frekvencije (0.1Hz) napon izdržati metode ispitivanja 'za promociju ovog pristupa. Instrument je razvijen u skladu sa Kini je ove potrebe. Može se naširoko koristi u kabel, velikih visokim pritiskom rotacijski motor, snaga kondenzatora u AC napon izdržati test.
III.Products Uvod
Ovaj proizvod kombinira napredne tehnologije moderne digitalne konverzije, potpuno kontrolu računalo, automatski Boost, Buck, mjerenje i zaštitu. ljudska intervencija može zbrinuti u toku automatskog step-up procesa, mrežni prednost uključuje potpuno elektronski, male veličine i male težine, veliki LCD ekran (jasno i intuitivno), izvještaj o ispitivanju izlaz printer, jednostavan za korištenje. dizajniran da u potpunosti ispuni elektroprivrede standarda .mechanical pristup se naširoko koriste za modulaciju i demodulaciju ultra-niskih frekvencija signala, ali ne i standard sinusoida, neke greške mjerenja i pražnjenja iskra u visokim pritiskom dijela itd, proizvodi mogu prevladati nedostatak gore i sljedeće funkcije treba da ukaže naročito:
Podaci struje i napona dobijaju direktno kroz uzorkovanje strane pod visokim pritiskom i to je istina i precizan. Preko napona zaštita: instrument će se ugasiti na zaštitu u roku od 20 ms, kada je izlazni napon prelazi granične vrijednosti za podešavanje.
Preko struje zaštite: dizajn za dvostruku zaštitu visokog i niskog napona, zaštita zastoje može se precizno podesiti u stranu pod visokim pritiskom. Ugasiti do puta zaštita je u roku od 20 ms, kada je struja niskonaponske strane prelazi reagovao struje.
Visokonaponskih dizajn zaštitu izlaza otpornika u povećanje tijelu i nema potrebe da se dodatno izvan otpornika.
Zatvorene petlje negativne kontrole povratne informacije kruga visokog i niskog napona.
IV.Technical parametara
1, izlaz nazivnog napona, Tabela 1 za referencu
2, izlazna frekvencija: 0.1Hz, 0.05Hz, 0.02Hz.
3, od mogućnosti: Tabela 1 za referencu
0,1 Hz maksimalno 1.1μF
0.05 Hz maksimalno 2.2μF
0.02 Hz maksimalno 5.5μF
4, preciznost: ± (3% pune skale 0,5 KV)
5, napon valnog izobličenja: ≤5%
6, stanje korištenje: unutarnji, vanjski; temperatura: -10 ℃ ∽ + 40 ℃; vlažnost: ≤85% RH
7, napajanje: AC50 Hz, 220 V ± 5%
8, osigurač: Tabela 1 za referencu

V.Instrument Struktura
1, kontrolni panel dijagram

图片 1.pngd.png

Tabela 1

Specifikacija:
(1) "terenu": uzemljenje, koristi vezu sa zemljom.
(2) "kontrolirati izlaz": izlaz multi-core utičnice, koristi sa ulaza multi-core utičnicu boost tijela.
(3) "Kontrast": podešavanje kontrasta za LCD
(4) "Funkcija ključ": prikaz brz bar odgovara lokacija šlagvort
(5) "AC220V": ulazna snaga, osigurač insajder
(6) "prekidač": indikator Insider.
(7) "printer": za izveštaj o testiranju
(8) "LCD ekran": test prikaz podataka.
2, Boost tijelo dijagram

图片 1.pngc.png

Tabela 2
VI.How operacije
1, način povezivanja

图片 1.pngb.png

Tabela 3 (dijagram veze)
Specifikacija:
Uz ovaj proizvod je opremljen sa dva posvećen slučajnim linije i možete veze prema tabeli 3, snage sa AC 50Hz / 220V.
2, operacija slijed
(1) snaga na: molimo napomenuti da je test proizvodi će biti u potpunosti isprazniti kada vlast na mašinama i pritiskom na dugme stop prvi kada je mašina je o postupku poticaj onda koristite prekidač za napajanje.
Instrument će ući u tabeli 4 ograničenje interfejs kada vlast na stroju nakon što ste završili vezi s tim, proverite da li je instrument isključivanje kada vezu ili šavova ili ne koristi instrument .please prvi provjeru osigurač utičnice ako nema prikaza na ekranu.
(2) definiranim postavkama parametara

图片 1.pnga.png

主 菜单: Glavni izbornik

试验 频率 设定: Podešavanje test frekvencije
试验 电压 设定: Podešavanje ispitni napon
限制 电压 设定: Postavljanje granica napon
限制 电流 设定: Postavljanje granica struja
试验 时间 设定: Postavljanje puta test
启动 试验 电压: Start ispitni napon
Tabela 4 (ograničenje sučelje)
Možete prednameštanja vrijednosti frekvencije test, napona i zaštita prelazi pritisak u strane visokog pritiska, vrijednostima zaštite prelazi napona, puta test i sl prema testu potrebno ograničenje interfejs Tabela 4 tri opcije za frekvencije: 0.1,0.05 0,02. to je izlazna frekvencija instrument i jedinica je Hz ispitni napon je od 10 kV do nominalne vrijednosti (molim te, nemoj postavljanje test napona ispod 10 kV). Instrument više neće povećati kada je na vrijednosti postavke i održava amplitude izlaz sinusoida u ovom kontura vrijednosti.
Vrijednosti zaštite napona su od 0 do nominalne vrijednosti i jedinica kV. Ona je ukazala na vrijednosti kontura testa proizvoda .the instrument će automobilske ugasiti izlaz kada je napon prelazi podešavanje. U normalnim okolnostima, vrijednosti napona su postavljeni veći od ispitni napon 4KV.
Vrijednosti zaštite trenutnih su od 0 do nominalne vrijednosti i jedinica je Ma. Ona je ukazala na trenutne kontura vrijednosti testa proizvoda .the instrument će automobilske ugasiti izlaz kada je struja prelazi podešavanje.
postavka puta nalazi 0-60 minuta i to je navedeno puta test, jedinica je minuta.
Iznad napona, valuta vršnih vrijednosti, podaci o ispitivanju instrumenta Ekran i napona, podaci valuta u izvještaju test je sve kontura vrijednosti.
Pomaknite kursor na "start test napon" i potvrdio da onda ući u nastavku Tabela 5 Boost sučelje.

图片 1.png0.0001.png

正在 升压 中 请 稍后: Boost sada, čekati par minuta
电压: Napon
电流: Trenutni
计时: Timing
Tabela 5 (pojačavanje)
Automobili povećati Instrument stupa na status pojačanje kada završite samo provjera uspjeh. To će potrajati nekoliko puta kako bi napon do vrijednosti za podešavanje. Instrument će se ugasiti

izlazni napon i ući u start interfejs ako pritisnete tipku stop kada postupak pojačanje.
Tabela 6 će se pojaviti u interfejsu kada vrijednosti poticaj je u neposrednoj blizini postavljanje vrijednosti

图片 1.png0.01.png

正在 升压 中 请 稍后: Boost sada, čekati par minuta

电压: Napon 电流: Trenutni
计时: Timing
按 上下 键 微调 电压: Napon podesiti po pritiskom na gore i dolje tipke
按 确定 键 启动 计时: Start timing po pritiskom na dugme Potvrdi
Tabela 6
Molimo vas da pritisnete na "na i off"; dugme za 1 sekundu i podesiti napon zatim pritisnite tipku za potvrdu, pojavljuje se Slika 7, instrument vreme početka, instrument će početi vremenu i izvještaj o ispitivanju će se ispisati kada se završi. Natrag na početni ekran, nakon pražnjenja gašenja prije početka naredne mjerenja.

图片 1.png 图 0.1.png

Tabela 7

Još jedna un-normalna stanica je isključenje zaštite preko napona, preko isključenjem struje. Vrh sučelje će se pojaviti kada instrument prestaje. Možete ponovno postaviti napon ili struja počinje sljedeće mjerenje.
VII.Ultra-niske frekvencije Test snage kablova
1, pobrinite se da su sve veze opremu testa proizvoda liši iz kabla testa proizvoda.
2, posebno kabel otpora izolacije test 10000V Megger test stavke i snimljene vrijednosti testa.
3, ispitni napon kontura vrijednosti: Umax = 3Uo, Uo je ocijenjeno radni napon između kabla dirigent-zemlja ili metalni oklop, za primjere, ocijenio 10KV kabel napon, jednofazni nazivnog napona
Uo: Uo = 10 / √3kV
napon vršna vrijednosti testa je: Umax = 3Uo
= 3 × 10 / √3kV
= √3 × 10kV
= 17.32kV
4, test vremena: 3 minuta
5, test odvojeno. Kabel kondenzator vrijednosti testa proizvoda su u mogućnosti instrumenta opterećenja. Pritisak test može rad na istom puta kabla tri faze linije paralelno.
6, povezivanja uređaja sa kablom test proizvoda po posebnim fleksibilni spojni kabl (pribor) prema Tabela 8. Uključite instrument i završio postavljanje test frekvencije, vremena, napona, preko napona vrijednostima zaštite u strane visokog pritiska , u odnosu na sadašnje vrijednosti zaštitu zatim početi poticaj test .please obratiti pažnju na povratnu spoj visokog tlaka i provjeravanje ako postoje ne-normalne zvukove u kablu test proizvoda .da može snimati puta test i test napon kada poticaj ispitni napon.
7, instrument će showdown automobilske ako je puta test završio, a proizvodi proći test pritisak ako postoje remete pražnjenja dogodilo.
8, molimo vas da se zaustavi povećanje instrument, isključite mašine ako postoje neki problemi, kao što su tekući UN-normalan uvećaj, napon nestabilnost, neobičan miris, dim ili šum ili flash brendiranje pojave u testu proizvode kablove dogodilo u postupku poticaj i pritisak .then proveravam. test pritisak je neuspjeh ako je od strane izolacija kabla slab dela testa stavki. Možete ponovo testirajte ako li potvrditi da je od strane vlažnosti ili prljave površine.
9, molimo vas da ponovo test pritisak ako je instrument preko trenutne zaštite od razloga, osim izolacije kabla defekata.

图片 1.png 电路 1.png

Tabela 8

mjerenje jednofazni dijagram vezu
VIII.Ultra-niske frekvencije Test snage velikih Vage visokog napona generatora
Metoda Generator Test Slično je i sa test iznad kabel i ispod je razlika:
1, test se može izvršiti prilikom transfera velikih popravaka, djelomičnu zamjenu navijanje i drugih konvencionalnih test. 0.1Hz ultra-niske frekvencije High Voltage Generator je efikasnije kraju test generator izolacija defekte nego drugi instrument. razlog je da u frekvenciji napona, zbog odliva iz bara kapacitivni struja koja teče kroz izolaciju u vanjskom sloju poluvodiča anti-corona uzrokovane veći pad napona, a time izolacijskog kraj štap napona linije smanjuje pritisak na; dok je u slučajevima ultra-niske frekvencije, ovaj kondenzator struja se znatno smanjuje, a poluvodiča sloj na anti-korona pad napona je značajno smanjena, završava na višem napon izolacije, lako pronaći mane.
2, metod povezivanja: test odvojeno, ispitanici su bili slični pritisak, Tabela 9 za referencu.
3, test napon vrhunac vrijednosti obračunava se ispod,
Umax = √2βKUo
Umax: Isticanje vrijednosti (kV) od 0.1Hz ispitni napon
β: ekvivalent koeficijent u 1HZ I 50Hz, uzimamo 1.2 u skladu sa zahtjevima naših postupaka.
K: general govoreći 1.3∽1.5 obično 1.5
UO: nazivni napon (kV) od namotaja statora generatora
Za primjere: Generator nazivnog napona 13,8 kV,
Ultra-niske frekvencije ispitni napon Isticanje vrijednosti:
Umax = × 1,2 × 1,5 × 13.8≈35.1 (kV)
4, test vremena je po instrukcije,
5, ispitni tlak izolacija kabla je proći ako nema neobičan zvuk, miris, pušenje ili nestabilnost prikaz podataka itd tokom testa za novinare. Molimo vas da u potpunosti obratite pažnju statusa izolacija površina za bolje razumiju uslova izolacije.
Posebno za zrakom hlađeni k, iskustvo koje može otkriti uređaje praćenjem pojava ne odražava izolacija generator nije normalna pojava, kao što su površine pražnjenja

图片 1.png 电路 .png

Tabela 9 mjerenje statora povezanog linije grafa
IX.Ultra-niske frekvencije Test snage od snage kondenzatora
Način rada test Slično je i sa gore, Tabela 10 je povezivanje način vi spominjete, molim te postavljanje ispitni napon i vremena prema uputstvu.
izlazna kontrola visokog napona izlaz

图片 1.pngoooooo.png

kondenzator

kontrola booster
Tabela 10 mjerenje kondenzator dijagram ožičenja
X.Notes
1, Booster koristi u instrument nije dozvoljeno za drugu upotrebu.
2, Molimo kontaktirajte fabrike za popravke ako je kvar instrument
i ne otvarajte ga sami.
3, Prije šavova, molimo Vas da u potpunosti ispraznite test proizvoda po
pražnjenja štap nakon isključivanja instrumenta.
4, molimo u potpunosti isprazniti test proizvoda po pražnjenja štap pred
snaga na instrumentima.
5, molimo u potpunosti isprazniti test proizvoda po pražnjenja štap pred
pritiskom na dugme poticaj svaki puta.
XI.Packing List
1,0.1Hz / kontrola 30kV kutija (1pcs)
0.1Hz / 30kV booster (1pcs)
0.1Hz / 30kV shunt kondenzator (1pcs)
30kV visokonaponskih izlazne linije (1pcs)
Shunt kapaciteta visokonaponskih kablova (1pcs)
Posebna kontrolni kablovi (1pcs)
Dalekovoda (1pcs)
Ground žice (1pcs)
9, pražnjenje Rod (1pcs)
10, Power osigurač (10kom)
11, novinskog papira (1pcs)
12, Uputstvo za upotrebu (1pcs)
13, Tvornica certifikata (1pcs)
14, Tvornica inspekcijski izvještaj (1pcs)

Srodni proizvodi
Upit